vineri, 1 februarie 2013

Savarine

      Va plac savarinele? :D Mie imi aduce aminte de copilarie. Sunt siropoase, cu frisca si dulci...:X
      Ingrediente pt 12 savarine.
-126g faina,
-90g zahar,
-3oua,
-24ml ulei,
-1plic de praf de copt,15g,
-300-400ml frisca,
1--2plicuri zahar vanilat.
Sirop:
-300ml apa,
-90g zahar,
-esenta de rom.
      Se bat ouale cu zahar si ulei. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in oua.
     
     Se ung cu unt formele de muffins  si se tapeteaza cu faina.
      Se pune compozitie pana la jumatatea formei. Se dau la cuptorul, deja incalzit, 170ºC -12-15min. pana se rumenesc usor. Nu se deschide usa cuptorului in primele minute.
     Sirop: Apa cu zaharul se pun pe foc mediu pana incepe sa clocoteasca si se ingroasa putin. Se stinge si se adauga romul.
     Se scot din forma cu ajutorul unui cutit ascutit. Se insiropeaza cat sunt calde dupa care se lasa sa se raceasca.
     Se bate frisca cu zaharul vanilat. Cu un cutit, taiem un capacel din savarine. Insa nu pana la capat. Lasam sa fie putin prins de baza.
     Punem frisca cu ajutorul unuei seringi de patiserie cu capul in stea. Capacelele se pot unge cu gem sau se pune un  "mot" de frisca si o cireasa deasupra.
     Obligatoriu se dau la rece pana se servesc.
      Reteta inspirata de la Laura Sava.
 Foarte bune!
     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu