sâmbătă, 2 februarie 2013

Pateuri cu telemea

foietaj
      Ingrediente:
-1aluat foietaj,
-telemea,
-1ou,
-susan.
      Se taie telemeaua in felii subtiri de 0.5cm si late de 2cm. Masurile nu sunt fixe, ideea este sa nu fie nici prea groase si nici prea mari.
      Aluatul se intinde pe masa de lucru pe hartie de copt. Se taie in fasii de 2 cm latime si lungi de 6cm.
      Se pune patratelul de branza pe aluat si se ruleaza de 2 ori.
      Se deschide cuptorul la 180ºC. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se pun pateurile, dupa care se ung cu galbenus de eu si se presara putin susan.
      Se dau la cuptor la 180ºC-20min, pana se rumenesc usor.
      Se pot face si trigoane. Se taie aluatul de foietaj sub forma de patrate, se aseaza branza si se lipesc colturile pe diagonala.
trigoane cu telemea
    POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu