vineri, 15 februarie 2013

Bors de fasole

BORS CU AFUMATURA
     Ingrediente:
-1ardel gras rosu,
-1ceapa jumatete-2,
-2 morovi potriviti,
-5-6 pastai verzi,
-1 ardel verde mic,
-500g fasole,
-3 linguri pasta de tomate,
-o legatura mica leustean verde,
-o legatura mica patrunjel verde,
-taitei de casa, (1ou+100g faina),

-500ml bors acru sau 1 lamaie mare,
-sare,
-1 ciolan mic afumat (optional).
     Punem la fiet fasolea in apa cu putina sare dupa ce am lasat-o la inmuiat cu o seara inainte. Schimbati apa de cel putin 3 ori. Eu am fiert-o la oala sub presiune fara sa o mai pun la inmuiat.
     Separat fierbem ciolanul afumat pana cade carnea de pe os. Pastram 1 litru de apa in care a fiert.
    
    Spalam legumele si le tocam marunt.
      Punem apa de la ciolan si inca 2-3 litri pe foc. Adaugam legumele taiate si le lasam sa fiarba.
      Pregatim taiteii dupa reteta de aici, sau clic pe linkul de sus de la ingrediente.
      Cand sunt aproape fierte legumele punem fasolea boabe si carnea. Adaugam si taiteii si lasam inca 3 min. Punem pasta de tomate, mai dam 2-3 clocote.
     Punem borsul acru sau zeama de la 1 lamaie mare.
     Tocam leusteanul si patrunjelul. Potrivim de sare si presaram verdeata deasupra dupa care stingem.
      Se serveste cu ardel iute sau cu ceapa.
POFTA BUNA!
bors cu afumatura



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu