joi, 28 martie 2013

Rulada impletita cu mere

   
      Este o rulada extrem de simpla si in acelasi timp foarte gustoasa si de efect.
     Daca vrei sa te duci in vizita la cineva sau ai musafiri dar nu a timp sa prepari prajituri sau alte bunatati, va recomand acesta rulada. In 30min e gata.   
     Ingrediente:
-275g foietaj, forma dreptunghiulara,
-3 mere,
-3lg rase de zahar,
-scortisoara,
-1 lingurita ulei,
-3 picaturi de esenta de rom.
       Dam merele prin razatoarea mare punem zaharul si lingurita de ulei si le punem pe foc pana scade sucul pe care il va lasa. Inainte sa inchidem aragazul punem un praf de scortisoara si picaturile de rom, nu multe, ca sa nu piarda aroma merele, mestecam putin si lasam compozitia la racit.
 
      Daca aveti mere mai acrisoare mai puneti 1-2 lg de zahar. Eu am avut mere rosii, dulci.
      Scoatem foietajul din frigider si il desfacem pe hartia de copt in care este pus. Eu am luat din Lidl (Spania) foietaj, dreptunghiular care nu este congelat. Cred ca este si la noi in Romania.
      Il impartim imaginar in 3 parti egale. Il pliem putin sa faca o dunga.
 
      Taiem partile exterioare in fasii de 1cm, oblice.
      Pe partea din mijloc punem strat de mere.
 rulada
      Incepem sa impletim aluatul. Pentru a fi siguri ca nu se desface, puteti uda (apa) la inceput foarte foarte putin partile taiate cu o pensula ca sa se lipeasca la impletit.
       Luam fasii simultane de aluat si le punem peste mere.  (una cate una)
 rulada
      Udam cu apa foarte putin suprafata aluatului, presaram zahar si un praf de scortisoara. 
      Bagam la cuptorul incins 180ºC-15-20min pana se rumeneste usor.
rulada
      Este foarte buna si are un aspect super interesant.
      Pofta buna!