Ingrediente pt o tava de 24cm lungime:
- 4 oua,
-120ml lapte,
-40ml ulei,
-200g faina,
-1lingurita praf de copt,
-150g sunca,
-120g masline negre,
-80g ardel rosu,
-150g cascaval.
-sare si piper.
Mai puteti adauga cateva fire de ceapa verde, patrunjel sau marar.
Mod de preparare:
Ardelul, sunca si maslinele se taie in bucatele.
Cascavalul il dam prin razatoarea mare.
Faina o amestecam cu praful de copt.
Se bat ouale cu un praf de sare si piper, dupa care adaugam laptele, uleiul si cascavalul.
Incorporam si faina.
Adaugam restul ingredientelor; sunca, ardelul si maslinele.
Pornim cuptorul la 180ºC.
Tapetam o tava cu hartie de copt, punem compozitia si dam la cuptor pana creste si se rumeneste frumos deasupra. Aprox. 180ºC -35-40min.
Daca faceti testul cu scobitoarea, cum are cascaval, e posibil sa se mai prinda de ea putin.
Retete este inspirata de la Teo´s Kitchen.
Se poate servi rece sau se poate incalzi dupa ce feliati, la cuptor sau in microunde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu