vineri, 22 februarie 2013

Inimioare cu ciocolata

     Ingrediente:
Blat:
-5albusuri,
-100g nuca,
-5lg de zahar,
-1,5lg faina,
-optional, praf de scortisoara.
Crema:
-100ml frisca lichida,
-50-60g ciocolata cu lapte.
      Blat: Se bat albusurile spuma tare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste.
Se amesteca faina cu nuca si praful de scortisoara. Se pune pesta albusuri si se amesteca cu o lingura pana la omogenizare.
     Se pune intr-o tava cu hartie de copt, dimensiune 37/28cm, si se coace la 170-180ºC pana se rumeneste usor deasupra 15-25min.
    Crema: Este o crema de ciocolata foarte usoara. Se pun ingredientele la bain-marie pana se topesc. Eu am pus si 4 patratele de ciocolata alba, nu aveam destula neagra.
     Se lasa sa se raceasca si se da la frigider min 3 ore sau mai bine 1 noapte intreaga.
     Se scoate si se bate ca frisca, pana se intareste.
    Se decupeaza inimioare din blat cu ajutorul unor forme, se pune crema deasupra si se orneaza dupa preferinte. 
blat
    Din aluat mi-au iesit 14 inimioare mari si vro 6 mici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu