marți, 5 februarie 2013

Bors de gaina

bors cu smantana
      Ingrediente:
-1 gaina, (aripi, spate, pulpe, gat),
-3 morcovi potriviti,
-1 ceapa mare,
-50g telina,
-1 ardel mare,
-1 ou,
-1cutie de smantana 150g,
-1 lagatura mica de leustean verde,
-1 legatura mica patrunjel verde,
-30g fedea sau orez,
-500ml bors sau 1 lamaie
-sare.
      Taiem gaina in bucati si o spalam bine. O punem la fiert in 3-4l  de apa rece la foc mediu. Spumuim bine de cate ori este nevoie.
      Dupa ce am terminat de luat spuma si apa este curata, taiem legumele.
      Ca sa arate frumos in bors, ar trebui taiate toate patratele si ceapa marunt.
      Adaugam toate legumele si lasam la fiert pana se inmoaie si gaina este aproape fiarta.
      Adaugam fedeaua sau orezul. Lasam sa traga cateva clocote.
      Daca folositi bors e randul lui sa fie adaugat. 
      Daca acriti cu lamaie, eu o prefer in locul "borsului praf", iese foarte bun asa. Stoarceti-o si turnati-o in bors.Potriviti de sare.
      Separat, amestecam smantana cu galbenusul de ou si 3-4 linguri din borsul de pe foc. Adaugam dresatura si mestecam bine.
       Tocati leusteanul si patrunjelul, puneti-le in oala si stingeti focul.
       Este un bors care se face usor si iese foarte bun asa dres cu smantana.
      POFTA BUNA!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu