miercuri, 23 ianuarie 2013

Placinta cu iaurt

foi de placinta
      Retete este preluata de la Laura Sava. Multumesc mult si multi pupici.
      Este o placinta sau chiar prajitura foarte buna si fina. Eu o ador.
      Ingrediente tava 23/23:
-foi de placinta 200g,
-500g iaurt,
-4 oua,
-8lg zahar + aprox.100g pt uns foile,
-2 lg de gris,
-1 plic zahar vanilat,
-1 pumn mic de stafide (optional),
-50ml ulei.
      Iaurtul se pune la scurt, daca aveti un iaurt gros. Eu am facut cu iaurt danone natural care nu era asa gros. Din acesta cauza am  mai adaugat 2 lg de gris.   
      Se bat ouale cu 8 lg de zahar. Se adauga iaurtul, zaharul vanilat, stafidele si cele 4 linguri de gris. Se omogenizeaza.
     Tapetam o tava cu hartie de copt.
     Avand o tava mica, am fost nevoita sa tai foile de placita ca sa pot pune straturi. Chiar daca sunt bucati mai mici, asezati-le astfel incat sa devina o singura foaie.
     Pregatiti o cescuta cu ulei si una cu zahar ca sa va fie la indemana.Separam foile ca sa obtinem doua straturi a cate 6-8 foi fiecare.
     Asezati o foaie de placinta in tava, se unge cu putin ulei si apoi se presara zahar. Se procedeaza asa cu toate cele 6 foi din primul strat.
      Se pune compozitia de iaurt pregatita anterior. Deasupra ei se pune o foaie de placinta  unsa cu ulei si zahar. Se repeta procesul pana se termina foile din al doilea strat. Ultima foaie trebuie sa aiba si ea ulei si zahar.
      Introduceti tava in cuptorul preincalzit. Coaceti la 180ºC - 30-40min, pana se rumeneste usor prima foaie si compozitia nu mai asa moale.
     Scoateti tava si sezati un servetel de hartie umed deasupra, ca sa se insiropeze mai bine.
     Dupa ce s-a racit, taiati-o in bucati.   Pofta buna!
 foi de placinta

iaurt
     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu