duminică, 20 ianuarie 2013

Pizza

aluat
       Ingredinete aluat pt 3 pizza de 28cm cu aluat subtire:
-500g faina,
-1cub de drojdie proaspata (25g),
-250ml lapte,
-1lingurita de zahar,
-20-30ml ulei,
-1praf de sare.
     Ingredinete pizza:
-100ml sos de rosii (100ml bulion cu condimente:piper, sare, cimbru,busuioc fin si 1 lg ulei),
-200g salam/carnati/sunca sau ce va place,
-170g ciuperci,
-1ceapa medie,
-1ardel rosu mic,
-50-100g masline,
-100g porumb,
-200 g cascaval.
      Aluat: Se pune cubul de drojdie intr-un bol cu 1 lingurita de zahar si 3 lg de apa calda si se dizolva. Se incorporeaza 4-5lingurite de faina pana devine ca o smantana groasa. Se lasa la loc cald 15min ca sa isi dubleze volumul.
drojdie proaspata
     Faina se pune intr-un castron mare unde se va framanta, se face o groapita in mijloc si se varsa drojdia, dupa ce a crescut, si 150ml lapte. Se amesteca cu mana sau cu lingura ca sa se mai incorporeze din faina. Se adauga si celalalt lapte, treptat, pana devine un aluat moale si compact. In functie de faina, el mai poate cere foarte putin lapte. Ca sa nu se mai lipeasca de maini, se pune in 3 etape, uleiul. Framantandu-se dupa fiecare pana se incorporeaza si nu se mai lipeste de maini. Un aluat devine elastic atunci cand este framantat indeajuns, cel putin 20min.
aluat
      Aici avem aluatul inainte sa il pun la crescut.
      Il lasam la cald, langa un calorifer sau pe o oala cu apa fierbinete, acoperit cu un prosop pana isi dubleaza volumul, 30-40min..
      Intre timp taiem salamul felii. Ceapa si ardelul solzi. Scurgem porumbul si ciupercile din conserva, de apa. Dam cascavalul prin razatoare. Punem toate ingredinetele in farfurii  ca sa ne fie mai usor.
      Impartim aluatul in 3.Luam o bucata si pe masa infainata il indindem pentru al pune il tava. Il ajustam cu ajutorul unui pahar si in tava.
      Ungem tava cu putin ulei si presaram faina. Miscam tava sa se uniformizeze.
tava pizza
       Punem aluatul in tava, il ungem cu 4-5 lingurite de sos de rosii  asezam salamul, ciupercile, ardelul, ceapa si dam la cuptor pentru 15min la 180ºC.
       Scoatem tava adaugam porumbul, maslinele si cascavalul ras deasupra. Mai dam 10 min la cuptor.
     Scoatem si o portionam dupa preferinte. Prima pizza se mananca pe loc, va mirosi prea bine ca sa mai puteti astepta. :D
      Pofta buna!
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu