vineri, 18 ianuarie 2013

Faguri

     Ingrediente aluat:
-2 oua,
-100g unt,
- 100ml lapte,
- 100ml zahar,
-1/2 lingurita bicarbonat,
- 5ml suc de lamaie sau otet,
- coaja de lamaie/portocala,
- zahar vanilat,
- faina, cat cuprinde (aprox. 400g-500g).

      Crema:
- 100-125g zahar pudra,
- 200g unt,
- esenta de rom,
- 3 linguri cacao.
Sau puteti folosi nuttela.

      Aluatul: Se bat ouale cu zaharul 1-2 minute, se adauga untul topit, laptele si coaja de lamaie/portocala. Se omogenizeaza si se pune bicarbonatul stins cu lamaie sau otet. Se adauga faina pana devine un alut elastic si moale, usor de modelat, care nu se lipeste de maini.
       Se pune aparatul de facut faguri/waffres in priza si se ung formele cu foarte putin ulei  si se lasa sa se incalzeasca.
      Intre timp se iau bucatele mici de aluat si se fac bilute, de marimea unei nuci. Cand aparatul este incins se pun si se coc pana devin aurii, 2-3min.
       Se lasa sa se raceasca si intre timp se face crema. 
    Crema: Se amesteca untul, la temperatura camerei, cu zaharul pudra foarte bine la mixer, pana se dizolva si nu se mai simt cristalele. Se adauga cacao, esenta de rom si se mixeaza pana se obtine o crema spumoasa.
      Asamblare:Se lipesc fagurii cu crema.
POFTA BUNA!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu