duminică, 20 ianuarie 2013

Fursecuri cu cirese confiate

      Ingrediente aluat:
- 70g zahar,
-1plic zahar vanilat,
-180g unt/margarina,
-1ou,
- 350g faina,
-coaja de lamaie/portocala,
- 100g cirese confiate.

      Zaharul si zaharul vanilat se amesteca cu untul la temperatura camerei pana devine ca o crema. Se adauga oul si coaja de lamaie.
     Dupa ce se omogenizeaza se pune faina. Se va obtine un aluat moale si usor de modelat. Se pune la fridiger 30min-1h.
     Daca aveti pistol de facut fursecuri se pune doar 300g faina pentru ca aluatul sa fie mai moale. Se unge masa de lucru cu faina, se scoate aluatul din frigider si se intinde o foaie subtire  de 0.50cm-1cm si se decupeaza cu ajutorul formelor. Se pune deasupra jumatate de cireasa confiata. Se aseaza in tava neunsa cu nimic, sau pe o hartie de copt. Se da la cuptor 15min -180ºC. Se verifica ca sa nu se arda.
     Daca va ramane aluat pastrati-l la frigider pana puneti a doua tava.
      Ies bune si apetisante, se pot unge si cu ciocolata topita. Se mananca goale sau cu lapte la micul dejun.
     Daca ati uitat sa scoateti untul din frigider, il puteti taia in 2 si pune 10-20 secunde la microunde la putere medie. Insa aveti grija sa nu se topeasca ci doar sa se inmoaie putin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu