luni, 21 ianuarie 2013

Cornuri cu ciocolata si rahat

      Ingredinete aluat:
-500g faina,
-25g drojdie proaspata sau 1plic de drojdie uscata,
-150ml lapte,
-2oua,
-4lg de zahar;
-esenta de rom,
-un praf de sare,
-20ml ulei.
      Umplutura:
-100g nuttela sau alta crema de ciocolata,
-50g rahat.
-1galbenus pt uns.
      Aluat: Se pune cubul de drojdie intr-un bol cu 1 lingurita de zahar si 3 lingurite de apa calda si se dizolva. Se incorporeaza 4-5 lingurite de faina pana devine ca o smantana groasa. Se lasa la loc cald 15min ca sa isi dubleze volumul.
      Se bat ouale cu zaharul, se adauga esenta de rom si un praf de sare. Se incalzeste laptele, doar cat sa fie caldut. Se pun 1/2 din el in oua. Faina se aseaza intr-un bol. Se adauga drojdia crescuta, compozitia de oua si se framanta. Se pune si restul de lapte treptat pana devine un aluat omogen nu foarte moale.
      Daca mai este nevoie de mai adauga putina faina. La sfarsit se pune uleiul si se framanta bine inca 10-15min. ca sa devina un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini.
      Se aseaza intr-un loc caldut si se acopera cu un prosop. Se lasa la crescut 45min.
      Dupa ce si-a dublat volumul, se unge masa de lucru cu faina, se intinde o foaie rotunda de 1cm grosime.
      Se taie mai intai in cruce in 4, dupa in 8,12 ca feliile de pizza.
     Se aseaza crema si rahatul taiat fasii la marginea aluatului si se ruleaza spre centru.
     Intr-o tava se pune hartie de copt unsa cu foarte putin ulei, cate picaturi si se aranjeaza cornulete. Se ung cu galbenus de eu.
     Se dau la cuptor 15min- 180ºc.
     Sunt foarte buni si pufosi.Se pot incalzi, a doua zi, cand se servesc 2-5sec la microunde.Insa doar cantitatea care se mananca.
     Reteta inspirata de Laura Sava.

cornuri cu ciocolata

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu