luni, 17 noiembrie 2014

Tort cu mango si banane

mango si banane
     Un tort delicios si fin pentru iubitorii de creme cu fructe.
   
     Ingrediente forma 26 cm:
-un blat pandispan din 6 oua, reteta cu poze aici.
     Crema:
-un mango mare sau doi mai mici--600-800g cu tot cu sambure.
-500g mascarpone, sau 250g si 200g frisca batuta cu 2plicuri de zahar vanilat.
-6 foi de gelatina a cate 2g fiecare,
-5 lg de zahar,
-2 lg de zeama de lamaie,
-2 banane medii.
    Sirop:
-esenta de rom, 2lg de zahar, 200ml apa.
    Ornat:
-300 ml frisca lichida,
-2 plicuri de zahar vanilat,
- cirese confiate, cateva bucatele de mango,
-o ciocolata fina taiata marunt.

    Dupa ce am terminat cu blatul de tort, ne apucam de crema.
    Curatam mango si il taiem bucatele. Nu lasam nimic pe sambure, pentru ca este foarte bun si pacat de el. Daca nu stiti cum se procedeaza, desi nu e greu, puteti cauta un video pe internet.

    Eu am luat doi ca sa fiu sigura ca unul ajunge in reteta de tort. Prea bun sa ii pot rezista. :D
    Punem cubuletele de mango in blender sau in robotul de bucatarie cu lama in S. Adaugam 5 linguri de zahar, zeama de lamaie si doua linguri de mascarpone.
crema
    Pornim robotul la viteza maxima si lasam sa se faca ca un piure. Gustam crema :D cine mai doreste poate adauga inca putin zahar, in fuctie si cat de dulce este mango.
crema
     Restul de mascarpone se mixeaza putin . Punem foile de gelatina la hidratat in apa rece intr-un bol.
    Dupa ce s-a "umflat" gelatina o punem pe baie de aburi sau la viteza cea mai mica la microunde timp de 8-10 secunde, doar cat sa se topeasca, mare grija sa nu fiarba sa faca bulbuci ca isi pierde din proprietati. La mine dupa cum vedeti a facut cativa,  de aceea, avand si mai multa crema am adaugat inca o foaie de gelatina.

    In timp ce mixam mascarponele punem in fir subtire gelatina ca sa se incorporeze.
    Adaugam treptat si cate 1/3 din crema si mixam. Va iese o crema delicioasa.
    Cine a ales sa puna frisca acum e momentul sa o incorporeze cu ajutorul unui tel sau a unei spatule, cu miscari usoare.
    Facem siropul pt blat din  200ml apa calda, 2 linguri de zahar si o esenta mica de rom. Mestecam sa se dizolve zaharul, daca aveti tos e si mai usor. Lasam la racit pana taiem blatul in doua.
    Eu am vrut sa-l fac in forma de inima...am o forma care ma ajutat. insa puteti folosi inelul detasabil de la tava de tort, pt o forma rotunda.
    Punem "peretii" in jurul blatul, insiropam bine, adaugam o buna cantitate din crema, cam de 2 degete. aprox. 1/3 si nivelam. Punem blatul doi.
    Insiropam si acoperim cu inca un strat de crema.
    Dam la frigider pana a doua zi, acoperit cu o folie de plastic.
     Scoatem peretii detasabili, taiem bananele felii subtiri si le asezam deasupra tortului.
frisca
    Acoperiti bananele cu un strat de frisca, ornati marginile cu trandafirasi sau cum doriti.
    Asezam cirese confiate si bucatele de mango printre ele. Punem si ciocolata maruntita in centru si gata.
mango
    Dam la frigider pana in momentul servirii! Absolut delicios!  
    Pofta buna!
mango si banane

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu