duminică, 18 ianuarie 2015

Rulada diplomat cu fructe

rulada cu frcute
     
      Ingrediente pt o rulada de aprox. 40cm.
      Blat:
-un blat pandispan, dupa reteta de aici, pe care o punem intr-o tava mare de aragaz de aprox 25*40cm. 

     Crema:
-2 galbenusuri,
-4 lg de zahar,
-2 plicuri de zahar vanilat,
-200 ml frisca,
-4-5 foi de gelatina -10g,
-100 ml lapte,
-esenta de vanilie,
-1 conserva cu mix de fructe in suc propriu, 150-200g sau 2-3 fructe la alegere, nu prea zemoase.
    Ornat:
-optional: 100g ciocioala cu lapte
-fructe,
-1 plic de zahar vanilat,
-150ml frisca.

     Mai intai preparam blatul.
     Il lasam la racit cu tot cu foaia de copt pana facem crema.

     Crema: Se pune gelatina la inmuiat intr-un bol cu apa rece, cat sa treca cu 1-2 degete peste ea.
     Se bat ouale cu zaharul si un plic de zaharul vanilat pana se deschid la culoare.
       Se adauga laptele si cateva picaturi de esenta de vanilie si se pune pe foc mic, mestecand constant, pana devine ca o smantana. Se ia compozitia de pe foc si se adauga gelatina hidratata scursa de apa si se omogenizeaza.
     Se lasa sa se raceasca, mestecand din cand in cand.
     Intre timp, se bate 200ml frisca cu un plic de zahar vanilat.
     Se pun fructele din conserva la scurs intr-o sita cu un recipient dedesupt  ca sa nu se piarda sucul.
     Cand s-a racit la temperatura camerei, se adauga 4-5 linguri de frisca in ou si se amesteca bine. Dupa care se omogenizeaza, treptat, cu toata frisca.
     Dam bolul cu crema la frigider sa se intaresca, pentru cel putin 30min.
     Insiropam putin blatul  cu sucul de la fructe, mestecam crema si punem  3/1 din ea pe blat. 
     Asezam fructele.
 
       Mai punem putina crema peste fructe doar pe jumatate si cu ajutorul foii de copt rulam usor ca pe clatita, desprinzand hartia. Nu rulati foarte strans ca sa nu iasa toata crema. De la capete o s-o indepartam usor la final.
     
      Puteti inveli rulada cu folie de plastic si dati-o la frigider, pe un platou, pentru minim 3 ore sa se intareasca putin crema. 
     Ornat: Batem 150ml frisca cu plicul de zahar vanilat.
      Invelim usor rulada in frisca. Topim ciocolata o lasam sa se racesca putin la temperatura camerei mestecand din cand in cand.
      Daca ne-a mai ramas frisca o punem in ciocolata si facem cateva dulgi peste rulada. Daca nu facem cu ciocolata asa simplu.
     Punem cateva fructe si dam la frigider pana in momentul servirii.
Pofta buna, o rulada delicioasa, ca si tortul diplomat !
 rulada cu fructe