joi, 11 aprilie 2013

Gogosi cu gem (post)

      Ingrediente:
-600g faina,
-250-270ml apa calduta,
-1 cub de drojdie,
-4lg de zahar +2lingurite,
-esenta de rom sau coaja de citrice,
-30ml ulei (4-5lg),
-1 borcanel cu gem,
-ulei pentru prajit.
      Frecam drojdia cu 2lingurite de zahar si 1lingurita de apa. Adaugam 2 lingurite de faina si omogenizam. Lasam la loc cald pana isi dubleaza volumul.
     Amestecam apa calduta cu 4lg de zahar si esenta de rom.     
     Punem faina intr-un bol, facem o gaura in mijloc, adaugam drojdia crescuta, apa si amestecam. Daca este un aluat prea moale se mai adauga 30-50g de faina. Framantam pana se incorporeaza toata faina si devine un aluat elastic si moale. Ca sa nu se lipeasca de maini adaugam 30ml ulei si omogenizam.
      Lasam la crescut la loc cald 45min pana isi dubleaza volumul.
     Intindem o foase subtire de 1cm taiem cercuri cu o cana cu gura mare, punem 1-2 lingurite cu gem si pliem. Prindem marginiile cu ajutorul unei furculite.
     Le prajim in ulei incins pe ambele parti, la foc potrivit, pana devin aurii. Scoatem pe servetel de bucatarie.
    Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu