joi, 11 aprilie 2013

Cuburi cu lapte

      Reteta este preluata de la Laura Sava, multumesc si multi pupici. Este o reteta usoara si buna! Am salvat-o de cateva luni bune dar abia acum i-a venit randul!
     Nu ma asteptam sa iasa asa buna crema de lapte, am sa o folosesc si la alte prajituri.
     Ingrediente tava 20/20 ies in jur de 25buc.
     Blat:
-5oua,
-170g zahar,
-25 ml apa,
-25ml ulei,
-17g cacao,
-7lg faina,
-1lingurita rasa praf de copt.
     Crema:
-500ml lapte,
-50g amidon,
-2lg zahar,
-50g ciocolata alba,
-125g unt la temperatura camerei,
-75g zahar pudra.
     Glazura:
-100g ciocolata cu lapte,
-3lg lapte,
-75g unt,
2lg zahar.
      Blat: Separati albusurile de galbenusuri.
      Bateti albusurile cu un praf de sare, spuma tare. 
    Galbenusurile se bat cu zaharul, pana se deschid la culoare. Se adauga uleiul, apa si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu cacao si praful de copt.
     Amestecam albusuri cu galbenusurile, omogenizam incet cu o spatula, sau o lingura de lemn cu miscari usoare.
     Adaugam (faina+cacao+praful de copt) cernand cate putin (1/4 din amestec) si incorporam cu miscari usoare.
      Aprindem cuptorul la 180ºC. 
     Tapetam o tava cu hartie de copt si punem aluatul. Dam la cuptor 180ºC-30-35min. Il testam cu o scobitoare si cand iese curata il scoatem si il lasam sa se raceasca.
       Il taiem in 3.
      Crema: Amestecati zaharul cu amidonul si 100ml lapte, ca la budinca. Restul de lapte puneti-l la fiert impreuna cu ciocolata alba. 
       Cand da in clocot si ciocolata s-a topit, da-ti la mic si adaugati amestecul cu amidon si lapte. Mestecati cu telul ca sa nu se prinda, pana devine o crema consistenta,1-2min.
Crema de lapte
      Stingeti si lasati-l la racit. Mestecati din cand in cand sa nu prinda coaja. Sa se raceasca mai repede, puteti lasa oala intr-o baie de apa rece.
      Mixati untul cu zaharul pudra pana se topeste si devine o crema (4-5min). Incorporati-l in lapte mixand bine.
      Glazura: Punem ingredientele la foc mic, intr-o oala cu fundul gros sau la bain-marie, pana se topesc. Le stingem si le lasam putin la racit. Daca se intareste le mixati sau le mai dati 10 secunde la microunde sau pe foc.
       Asamblare: Punem pe o foaie de blat 1/3 din crema, nivelam si deasupra punem putin sos de ciocolata pe care il intindem pe crema.
     Asezam a doua foaie de blat, crema si sos de ciocolata.
     Al treilea blat, crema, taiem in cuburi, dreptunghiuri... si cu lingura facem cateva dungi deasupra din sos de ciocolata.
      Sfat:
-pt un blat mai inchis la culoare, ciocolotos, folositi cacao pura, fara zahar  adaugat.
  Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu