Ingrediente:
-1 ardel rosu sau verde,
-1 ceapa,
-1 morcov,
-100-200g bacon sau carnati,
-200g linte - 3-4pumni,
-2-3 cartofi,
-ulei,
-Condimente: sare, piper, cimbru, patrunjel verde si o foaie de dafin.
Tocam ceapa marunt. Punem oala cu 3linguri de ulei la incins, adaugam ceapa. Intre timp taiem baconul fasii si ardelul cubulete si le adaugam sa le prajim putin.
Adaugam aprox. 1 litru de apa peste si lasam la innabusit cca. 15min.
Taiem cartofii cuburi si le punem in oala la fiert.
Dupa 15min. adaugam si lintea. Lasam sa foc mediu pana este aproape fiarta, cca. 20min. Daca mai doriti puteti adauga putina apa.
Punem foaia de dafin, crenguta de cimbru, sare, piper si mai dam cateva clocote ca sa se imbine gusturile. Stingem si adaugam patrunjelul verde tocat.
O mancare foarte buna care se poate face si de post. Se serveste cu muraturi sau salata!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu